Gene Simmons 75

Gene Simmons
By Raph_PH – KissO2110719-70, CC BY 2.0,

75 éves Gene Simmons, a KISS együttes basszusgitárosa, aki remekül beszél magyarul. 

Simmons Chaim Witz néven született 1949. augusztus 25-én Haifában , Izraelben, magyarországi zsidó menekültek gyermekeként. Édesanyja, Kovács (Klein) Flóra (1925–2018) Jándon született, és túlélte a náci koncentrációs táborokba való internálását. Ő és testvére, Larry Klein voltak a család egyetlen tagjai, akik túlélték a holokausztot. Simmons édesapja, Yehiel Witz „Feri” Ferenc (1925–2002) asztalos volt. Simmons kora gyermekkorát Tirat Carmelben töltötte , és gyakorló zsidó háztartásban nevelkedett. 

Nyolc évesen édesanyjával az Egyesült Államokba emigrált , és New Yorkban telepedett le. Apja Izraelben maradt, ahol még egy fia és három lánya született. Az Egyesült Államokban Simmons Gene Kleinre változtatta a nevét, felvette anyja leánykori nevét.

A KISS amerikai rockegyüttes, amely 1973 januárjában alakult New Yorkban. Könnyen felismerhetők az arcfestésükről és a fellépőruhájukról, amely védjegyükké vált az évek folyamán. Az együttes fénykorát az 1970-es években élte, elsősorban show-szerű koncertjeiknek köszönhetően. A Kiss 24 aranylemezt adott ki, világszerte körülbelül 100 millió albumot adtak el.