Kopogtat az első szlovákiai magyar sorozat, a Pressburg

Pressburg
Matudsek Attila és Anna Jakab Rakovská egy Duna-parti jelenetben

Szeptember 6-án érkezik a képernyőkre az első szlovákiai magyar sorozat, a Pressburg.

A történet egy szlovákiai magyar fiatalemberről szól, aki egy kisvárosból érkezik Pozsonyba, és fokozatosan egyre otthonosabban érzi magát a fővárosban, de az új és a régi identitása harcol egymással.

„Nagy öröm számomra hogy végre mozgókép formájában is megmutathatom, mi az amin dolgoztam az elmúlt 5 évben. Egy kétnyelvű dramedy, egy mese egy alternatív világról, ahol nem hátrány hogy különbözőek vagyunk.

A Pressburg szeptember 6-tól követhető az STV:2 műsorán. Nagy hála és köszönet mindenkinek, aki segített, aki végigjárta velem ezt a rögös utat.” (Molnár Csaba rendező)

A női főszereplő, Anna Jakab Rakovská nemrég nagy sikert aratott a Markíza televízió Let’s Dance című műsorában, ahol a fődíjért versenyzett a döntőben. A férfi főszereplő a komáromi származású Matusek Attila, a sorozatnak magyarországi szereplője is van Csuja Imre személyében.

Fent: A Kimondóban Forgács Attila producer nyilatkozott Tóth Károly műsorvezetőnek a 2023. február 15-én sugárzott adásban: „A szlovákiai magyar filmgyártás új mérföldkőhöz érkezett, hiszen már készül az első szlovákiai magyar sorozat. Nem is akármilyen. Háromnyelvű, egyszerre szelíd és merész. Előtérben fiatal felvidéki tehetségekkel.”
fog beszélni

További hasonló témájú videók