90 éves az isteni BB

Másik emlékezetes sztárunk a mai mozinapon a 90 éves Brigitte Bardot francia színésznő, énekesnő, állatvédő.

Az igazi, tiszta szexepilt ábrázolta egy meglehetősen prűd korszakban. Ruhái, frizurái megszabták az 1960-as évek divatirányzatát. Merész szerepei miatt sokan a bűn megtestesítőjének tekintették akkoriban.

2025 májusában kerül a mozikba a Bardot című dokumentumfilm, amely Brigitte Bardot, filmes ikon és állatjogi aktivista életét mutatja be s a mai 90. születésnapján mutatják be.

A dokumentumfilm archív felvételek, interjúk és rekonstrukciók keverékét felhasználva tárja fel Bardot egyedülálló pályafutását, a káprázatos karriertől kezdve az 1973-as művészi visszavonulásáig és az állatvédelem iránti szenvedélyes elkötelezettségéig.

 

Bardot olyan filmekkel hagyott nyomot a francia filmtörténetben, mint az Et Dieu… créa la femme és a Le Mépris. A dokumentumfilm azt is bemutatja, hogyan változott meg radikálisan, amikor 1973-ban úgy döntött, hogy végleg elhagyja a mozi világát, hogy az állatok ügyének szentelje magát. A filmet maga Bardot meséli el, és felidézi nyilvános életének magasságait és mélységeit, az állatvédelemért folytatott harc úttörőjeként betöltött szerepét, valamint a reflektorfényben töltött élet ellentmondásait, miközben magányt keresett a La Madrague-i menedékhelyén.

Ez a dokumentumfilm a francia film rajongóinak, Brigitte Bardot csodálóinak és mindenkinek szól, akit érdekel a nagy közéleti személyiségek sorsa. A film azoknak is tetszeni fog, akiket lenyűgöztek az olyan életrajzi dokumentumfilmek, mint a Jane Fonda öt felvonásban vagy az Audrey. A Bardot intim megközelítésével új perspektívát kínál a színésznő életére, amelyben keveredik a csillogás, az elkötelezettség és a magány. Bardot személyes beszámolója, amely szemtanúk beszámolóit és ritka felvételeket ötvöz, történelmi vonatkozása miatt éppúgy magával ragadónak ígérkezik, mint a művésznő és aktivista állapotáról szóló reflexiója miatt.

További hasonló témájú videók