Metszéspontok ☼ Gombaszögi Nyári Tábor

Metszéspontok
Sofia Šillerová, Brimo Widad

A Gombaszögi Nyári Tábor épülő vendéglőjének Restitető nevű emeleti helyiségében valósult meg a Metszéspontok című beszélgetés Brimo Widad magyar és Sofia Šillerová szlovák ENSZ ifjúsági küldöttekkel.

A beszélgetés angol nyelvű, de a videón bekapcsolható az automatikusan létrehozott magyar felirat.

Brimo Widad Magyarország Senior ENSZ Ifjúsági Küldötte 2024-ben.

„Mindig izgalommal kísértem a diplomácia és a nemzetközi viszonyok alakulását, csodálattal figyeltem, hogy a közösségnek mekkora ereje van. Boldogsággal tölt el, hogy ifjúsági küldöttként tehetek a közjóért és a magyar fiatalok képviseletében tevékenykedhetem küldött társam, Annamari segítségével.”

Brimo Widad a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte a nemzetközi tanulmányok alapszakot, az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mester szakot, jelenleg pedig a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola másodéves PhD hallgatója. Kutatását a kulturális diplomácia területén végzi, kiemelve a kulturális intézetek és a nők szerepét a diplomácia világában.

Sofia Šillerová, a pozsonyi Comenius Egyetem jogi karának hallgatója Szlovákia ifjúsági küldöttje az Egyesült Nemzetek Szervezetében (ENSZ).

A Nyitráról származó 23 éves lány a kombinált közgazdasági és jogi szak hallgatója. 

Az új ifjúsági küldött személyéről a NIVaM, az oktatási és a diplomáciai minisztérium, a Szlovák Ifjúsági Tanács és Pavol Beblavý leköszönő ifjúsági küldött részvételével működő bizottság döntött. Šillerová várhatóan július folyamán veszi át megbízatását, és az ENSZ New York-i Közgyűlésére való munkalátogatás előkészítésével kezdi meg munkáját. Az év folyamán azonban találkozói is lesznek a fiatalokkal, amelyeket a NIVaM ifjúsági munkáért felelős regionális koordinátorainak kell megszervezniük. Az új ifjúsági küldöttnek azon is dolgoznia kell, hogy biztosítsa az együttműködés folytatását más ENSZ-tagállamok ifjúsági küldötteivel.

Šillerová elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy a szlovákiai fiatalok hangja lehetett. „Nagy változás és kihívás lesz ez számomra, mivel az utolsó tanévembe lépek. Így ebben az évben minden tekintetben alkalmazkodnom kell majd, de már nagyon várom” – tette hozzá.

További hasonló témájú videók