100 éve született Marcello Mastroianni

Marcello Mastroianni és Brigitte Bardot

100 éve e napon született Marcello Mastroianni kétszeres BAFTA-díjas és Golden Globe-díjas olasz színész, az egyetemes filmművészet egyik legismertebb alakja.

Sokoldalú jellemábrázoló volt, aki a legkülönbözőbb műfajokban bizonyította kivételes tehetségét, és harmonikusan dolgozott együtt a legeltérőbb stílusú és temperamentumú rendezőkkel. A nők évtizedeken át a sármos szívtiprót látták benne, de ő cáfolni igyekezett ezt a róla kialakult, hamis képet.

Mastroianni és Fellini neve elválaszthatatlan egymástól, noha Marcello más rendezőkkel is forgatott ugyanannyi vagy még több filmet. Az Édes élethez Fellini azért őt választotta, mert egy teljesen hétköznapi, de mégis megnyerő arcra volt szüksége.

____

A GYILKOS • Meggyilkolnak egy középkorú asszonyt és a gyanú egykori szeretőjére, a jóképű, sikeres régiségkereskedőre (Marcello Mastroianni) terelődik. A cinikus, érzéketlen férfi, aki másokat kihasználva építette fel karrierjét, a nyomozás során elszenvedett megaláztatások hatására szembesül valódi énjével.

További hasonló témájú videók