ÖRÖKLÉT: Paul Di’Anno

Elhunyt Paul Di’Anno, az Iron Maiden egykori frontembere. Az énekes 66 évesen hétfőn halt meg otthonában, az angliai Salisbury-ben.

Paul Andrews, közismert nevén Paul Di’Anno 1958. május 17-én született a kelet-londoni Chingfordban. 1978 és 1981 között az Iron Maiden angol heavy metal együttes énekeseként vált ismertté. Ő énekelt az úttörő debütáló albumukon, az Iron Maidenen és az azt követő nagy hatású Killersen.

A zenekarból való távozása óta Paul Di’Anno hosszú és mozgalmas karriert futott be a Battlezone-nal és a Killersszel, valamint számos szólólemezzel és vendégszerepléssel büszkélkedhetett. Annak ellenére, hogy az elmúlt években súlyos egészségügyi problémák gyötörték, amelyek miatt kerekesszékben kellett fellépnie, Paul továbbra is szerte a világon szórakoztatta rajongóit, és 2023 óta jóval több mint 100 koncertet tudhat maga mögött.

Betegsége ellenére egészen a közelmúltig rendszeresen koncertezett, számos alkalommal kerekesszékben lépett színpadra. Pályafutása legfontosabb dalait tartalmazó lemeze, a The Book of the Beast idén szeptemberben jelent meg.